Tűz a Szakszervezetek Művelődési Házában

Hatalmas tűz ütött ki péntek este 23 óra 20 perc körül a sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szakemberei mintegy ötórás beavatkozás során eloltották a lángokat. Még tart a keresés, de szombat reggelig nem azonosítottak áldozatokat.  Az ISU egy csapata a helyszínen marad, hogy felügyelje a helyzetet.

 A tüzet 23 óra 20 perckor jelentették a 112-es egységes segélyhívószámon. Az ISU öt vízzel és habbal oltó járművel, két létrás tűzoltókocsival és egy mentőautóval vonult a helyszínre.

A helyszínre vezényelték ugyanakkor a megyei rendőr-főkapitányság (IPJ), a megyei csendőrfelügyelőség (IJJ) és a megyei mentőszolgálat (SAJ) csapatait is, a belügyminisztérium összesen 45 munkatársát.

Az épület körülbelül 4000 négyzetméteres, ebből a tűz mintegy 1500 négyzetméteren pusztított.

A beavatkozást, amelyen Kovászna megye prefektusa, dr. RÁDULY István is részt vett, Adrian SIMTEA alezredes, az ISU főfelügyelője koordinálta.

 – Tekintettel az épület leromlott állapotára, valamint a tulajdonjoggal kapcsolatos bizonytalanságra, szerencsésnek tekinthető, hogy – legalábbis eddig – nem találtak áldozatot – nyilatkozta RÁDULY István.

A prefektus szombat reggel nyolc órára operatív gyűlést hívott össze a belügyminisztérium és az építészeti felügyelőség (ISC) képviselőivel, hogy meghatározzák az elkövetkező időszak teendőit.

Jelenleg is folyik az esemény negatív hatásainak elhárítása, és vizsgálat indult a tűzvész okainak megállapításáért. Az ISU egy csapata a helyszínen marad, hogy felügyelje a helyzetet.