Incendiu la Casa de Cultură a Sindicatelor

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri seara în jurul orelor 23:20 în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Sfântu Gheorghe. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au lichidat incendiul printr-o intervenție de aproximativ cinci ore. Cercetările continuă, dar până sâmbătă dimineață nu au fost identificate victime.  Un echipaj ISU va rămâne la fața locului pentru a supraveghea situația.

 Incendiul a fost semnalat la numărul unic de urgență 112 la ora 23:20. Echipele ISU au acționat cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale pentru intervenție la înălțime și o ambulanță.

De asemenea, la locul intervenției au fost alocate și resurse din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean (IPJ), Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) și Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ). Pentru gestionarea situației au fost alocate în total 45 de cadre  ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Clădirea are aproximativ 4000 de metri pătrați din care au fost afectați aproximativ 1500 metri pătrați.

Intervenția, la care a participat și prefectul județului Covasna, domnul dr. RÁDULY István, a fost coordonată de locotenent colonelul Adrian SIMTEA, inspectorul șef ISU.

  • Având în vedere starea de degradare a imobilului, precum și incertitudinea în jurul dreptului de proprietate, consider că este o situație norocoasă că, cel puțin până în momentul de față, nu au fost identificate victime – a declarat RÁDULY István.

Prefectul a convocat sâmbătă dimineață la ora 8 o ședință operativă cu structurile Ministerului Afacerilor Interne și  Inspectoratului de Stat pentru Construcții pentru a stabili acțiunile ce vor fi întreprinse în perioada următoare.

La momentul actual continuă cercetările pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și stabilirea cauzei producerii evenimentului. De asemenea, un echipaj ISU va rămâne la fața locului pentru a supraveghea situația.