Alte informatii / Egyéb információk

*Pentru limba maghiară, a se vedea mai jos//Magyar nyelvű szövegért görgessen lennebb

Alte informatii

Relații cu publicul/petiții

Având în vedere încetarea stării de urgență, în contextul menținerii riscului transmiterii infecțiilor cu noul corona virus, în perioada următoare, până la revenirea la normalitate, în vederea asigurării dreptului cetățenilor la petiționare dar și a protejării angajaților instituției, activitatea de relații cu publicul se va desfășura astfel:

Audiențele se vor desfășura astfel:

  • audiențele se vor desfășura în incinta sediului Prefecturii jud. Covasna, într-o încăpere în care este permis accesul publicului în instituție;
  • la audiență vor fi acceptate maxim 2 persoane concomitent pentru dialogul cu prefectul sau subprefectul;
  • audiența se va limita la un interval de maxim 15 minute, respectându-se astfel recomandările medicale de evitare a interacțiunii prelungite dintre mai multe persoane;
  • persoanele care participă la audiență vor trebui să poarte echipament de protecție pe care îl vor primi de la Instituția Prefectului – Județul Covasna și să respecte regulile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2;
  • spațiul unde are loc audiența va fi dezinfectat înainte și după încheierea fiecărei activități în parte.

În situația în care nu se poate realiza primirea în audiență, se poate dispune ca aspectele semnalate să fie transmise spre soluționare prin corespondență, pe adresa de e-mail cabinetulprefectului@prefecturacv.ro , solicitantul urmând să primească răspuns la cele sesizate tot prin e-mail.

Activitatea de consiliere a cetățenilor, prevăzută de OMAI nr. 33/2020 privind activitățile de soluționare a petițiilor, primire în audiență și consiliere a cetățenilor, în Ministerul Afacerilor Interne, se va desfășura, telefonic, de către lucrătorii de relații cu publicul desemnați, cetățenii putând să apeleze numerele de telefon afișate pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Covasna, respectiv 0267/315444 sau 0267/315190 sau 0267/315192, interior 29022. De asemenea, de pe rețelele de telefonie fixă, se poate apela și linia telefonică TEL VERDE la numărul 0800 800 280.

Activitatea de primire a petițiilor cetățenilor va fi asigurată prin intermediul trimiterilor poștale, al adresei de e-mail cabinetulprefectului@prefecturacv.ro  sau prin completarea, on-line, a formularelor postate pe site-ul instituției noastre.

Program relații cu publicul:

Luni, marti, joi, vineri : 08.30-16.30

E-mail: cabinetulprefectului@prefecturacv.ro

Miercuri 08,30-18,30


Egyéb információk

Közönségszolgálat/Petíciók

Tekintettel arra, hogy megszűnt a szükségállapot, azonban továbbra is folyamatosan fennál az új koronavírussal való fertőzés kockázata, az elkövetkező időszakban, amíg vissza nem áll a normalitás, a polgárok petíciós jogának biztosítása, valamint az intézmény munkatársainak védelme érdekében, a közönségszolgálat az alábbiak szerint zajlik:

  • a meghallgatásokra a prefektúra egy olyan helyiségében kerül sor, ahol az intézménybe való nyilvános belépés engedélyezett;
  •  a meghallgatáson egyidejűleg legfeljebb két személy vehet részt;
  •  a meghallgatás időtartama legtöbb 15 perc;
  • a meghallgatáson részt vevő személyeknek (a prefektúra által biztosított) maszkot kell viselniük, és be kell tartaniuk a SARS-CoV-2 fertőzés megelőzésére vonatkozó szabályokat.

A petíciók megoldására, valamint a meghallgatásokra vonatkozó belügyminiszteri rendelet (2020/33) értelmében az érdeklődők telefonos segítséget kérhetnek a prefektúrának a közönségszolgálat ellátására kijelölt munkatársától, a prefektúra honlapján is feltüntetett számokon: 0267 315 444, vagy 0267 315 190, vagy 0267 315 192, 29022-es mellék. Ugyanakkor a vonalas hálózatokból tárcsázható a 0800 800 280-as ingyenes zöldszám.

A polgárok petícióit levélben, a cabinetulprefectului@prefecturacv.ro e-mail címen, vagy az intézmény honlapján közzétett űrlap online kitöltésével fogadják.

Közönségszolgálat munkanapokon (szerda kivételével) 8:30-tól 16:30-ig, szerdán 8:30-tól 18:30-ig.

E-mail: cabinetulprefectului@prefecturacv.ro