Pe 8 septembrie se va dezveli la Sfântu Gheorghe bustul Generalului erou Grigore Bălan

În data de 8 septembrie 2023 se va desfășura la Sfântu Gheorghe activitatea de dezvelire a bustului Generalului erou Grigore Bălan  și sărbătorirea „Zilei eliberării oraşului Sfântu Gheorghe“.

În acest context, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor va organiza joi, 7 septembrie, începând cu ora 11, în sala de ședințe a  Consiliului Județean, simpozionul cu tema Generalul Grigore Bălan – Eroul de la Sfântu Gheorghe, prilej cu care se va omagia personalitatea acestuia și vor fi evocate faptele de eroism ale militarilor români în a doua conflagrație mondială.

Pe data de 8 septembrie, ora 11, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, va fi dezvelit bustul Generalului Grigore Bălan.

 Tot pe 8 septembrie, la ora 12:30 se va sărbători  Ziua eliberării orașului Sf. Gheorghe”, în fața Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

La activitățile din 8 septembrie sunt așteptați să participe înalți demnitari de la instituțiile centrale.

Activitatea se va desfășura în organizarea Instituției Prefectului – Județul Covasna și Ministerul Apărării Naționale prin Brigada 61 Vânători de Munte ”Gl Virgil Bădulescu”.

În zilele de 7 și 8 septembrie, în anumite perioade, în zona de desfășurare a evenimentelor vor fi restricții de circulație și de parcare.