Mesajul domnului subprefect Cosmin BORICEAN adresat Grupului Autoliv cu ocazia aniversării a 10 de ani la înființarea punctului de lucru din Sfântu Gheorghe

„Mă bucură enorm faptul că mi-ați oferit șansa de a sărbători împreună cu dumneavoastră 10 ani de funcționare a grupului Autoliv în județul Covasna. Ne face cinste faptul că în urmă cu un deceniu ați ales municipiul Sfântu Gheorghe pentru înfințarea acestei divizii de lucru.

Ca și reprezentant al Guvernului dar și ca membru al comunității îmi face o deosebită plăcere și onoare să mă adresez astăzi unuia dintre cei mai stabili și integri angajatori  din regiune și din țară. Doresc pe această cale să subliniez importanța mediului de afaceri în economia noastră dar și în dimensiunea socială. Prin intermediul unor companii mature precum grupul Autoliv prestigiul nostru crește. Fiecare salariat covăsnean care își câștigă existența aici este un ambasador al stabilității pe care fabrica dumneavoastră o reprezintă.

Răsfoind o carte despre motivare mi-a atras atenția o anume idee, pe care o redau astăzi în fața dumneavoastră. Pera Novacovici spunea în anul 2013 așa: „Pe lângă viteză, voință și putere, mai ai nevoie și de direcție.” Aici interveniți dumneavoastră. 10 de ani de Steering Wheel România în județul Covasna înseamnă un deceniu în care grupul Autoliv a dat direcție economiei și comunității noastre. Evident, voința și viteza sunt inutile dacă direcția de dezvoltare nu este cea corectă. Cred însă că sensul pe care compania dumneavoastră l-a stabilit pentru cetățenii care vin și muncesc în această unitate este cel potrivit, mai mult decât atât, este unul pe termen lung.

Faptul că un angajator precum Autoliv, liderul global în producția sistemelor de siguranță din industria automotive, a ales să înființeze un punct de lucru în regiunea noastră nu este deloc întâmplătoare. Seriozitatea, încrederea, viziunea pe termen lung sunt caracteristicile unui parteneriat de succes. Autoritățile publice susțin dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos, care la rândul lui încurajează o economie în creștere și astfel ne oferă perspectiva unei societăți moderne, împlinite. Cam așa arată diagrama unui parteneriat durabil în viziunea mea.

În ceea ce mă privește, din postura de subprefect, nu pot decât să aplaud inițiativele locale pe care le-ați sprijinit în cei 10 ani de activitate și să sper că ne veți susține și în următoarele proiecte.

În încheiere doresc să vă mulțumesc pentru onoarea de a fi astăzi alături de dumneavoastră și totodată să vă felicit pentru munca de calitate pe care o realizați zi de zi. Vă doresc ca acesta să fie primul din multele praguri pe care le veți atinge alături de cetățenii covăsneni!

 La mulți ani, Autoliv”