Investițiile sunt monitorizate

Autoritățile au demarat o acțiune complexă de control la Instituția Prefectului – Județul Covasna, în ceea ce privește investițiile după anul 2021, a declarat dr. Ráduly István. Prefectul județului Covasna a adăugat că reprezentanții serviciului teritorial Brașov al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au ridicat toate documentele relevante și fac cercetări pentru a stabili dacă a fost comisă vreo infracțiune.

Potrivit prefectului, toate investițiile au respectat procedura legală. În ultimii ani, a fost renovată rețeaua electrică învechită a clădirii, deoarece nu mai făcea față solicitării tot mai mari ale dispozitivelor electrice și electronice, în birouri s-a schimbat podeaua, pereții au fost tencuiți și zugrăviți. Acoperișul și fațada au fost renovate, iar ușa de fier, care nu se potrivea cu stilul clădirii, a fost înlocuită cu una de lemn.

– Acestea au fost intervenții necesare, deoarece rețeaua electrică devenise periculoasă, acoperișul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbușea, trebuia făcut ceva. Timp de luni de zile, împreună cu colegii mei, am lucrat într-un adevărat șantier pentru a îmbunătăți condițiile de lucru și pentru a readuce clădirea din centrul orașului la strălucirea de odinioară – a declarat prefectul.

El a adăugat că toate acestea s-au făcut din bani publici, care, bineînțeles, trebuie să fie contabilizați până la ultimul bănuț.

  • Autoritățile au dreptul, chiar obligația de a verifica dacă fiecare leu din banii contribuabililor este cheltuit în mod rațional și în conformitate cu legea. Am colaborat cu echipa de control, le-am pus la dispoziție toate documentele pe care le-au solicitat și sunt convins că atât eu, cât și colegii mei am respectat în totalitate toate regulile și procedurile – a declarat prefectul.

Autoritățile au colectat date și în legătură cu retrocedarea unui imobil.

Ráduly István a confirmat că s-au căutat documente și în propria sa locuință.

Prefectul nu a dorit să comenteze intensitatea acțiunii DNA.