S-a redus semnificativ timpul de așteptare între proba teoretică și cea practică

Timpul de așteptare între proba teoretică și cea practică pentru obținerea permisului de conducere a fost redus semnificativ, a declarat prefectul județului Covasna, în cadrul conferinței de presă din luna mai. Dr. Ráduly István a mai spus că pregătirile pentru alegerile europarlamentare și cele locale din 9 iunie decurg conform calendarului și a precizat că în prima zi de joi a lunii iunie va organiza o audiență la Întorsura Buzăului.

 Potrivit unui acord între Instituția Prefectului din județul Covasna și cea din municipiului București, în zilele de 25 și 26 mai, la Sfântu Gheorghe se va desfășura proba practică pentru dobândirea permisului de conducere categoria B pentru aproximativ 300 de persoane. Candidații care doresc să susțină proba în aceste zile sunt așteptați la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Sfântu Gheorghe (în Sepsi Value Center), în zilele lucrătoare, între orele 8.30-16.00, cu dosarul și cartea de identitate, pentru reprogramarea probei, a precizat prefectul.

În timp ce „nu s-au mai terminat reclamațiile” legate de timpul mare de așteptare între probele teoretice și practice, la examenele din weekend cu mari greutăți s-au ocupat locurile, a mai spus prefectul, care a precizat că teama candidaților programați la Târgu Secuiesc de a nu susține proba la Sfântu Gheorghe este „nejustificată”.

  • Permisul de conducere nu se eliberează pentru o zonă anume. Obținerea acestuia presupune că vor dori să iasă din oraș, deci ce mai contează unde dau examenul? Mă bucur că mai multe persoane au înțeles acest lucru, și au obținut permisul de conducere în municipiul reședință de județ. Cei care nu și-au asumat acest „risc” vor fi nevoiți să își aștepte rândul, pentru că nu vom avea posibilitatea de a împărți polițiștii veniți din alte județe, a declarat Ráduly István, care a mulțumit prefectului municipiului București, domnul Mugur-Mihai Toader, precum și comisarului șef Rico Racoviță și echipei sale pentru participarea activă la întregul proces.

 El a explicat că, în luna mai, polițiștii din municipiu au fost ajutați de colegii lor din București în două weekenduri. În prima sesiune au susținut proba practică 260 de persoane, dintre care 225 (86,5%) au obținut permisul de conducere, iar în cea de-a doua sesiune au susținut proba 277 de persoane, dintre care 242 (87,4%) au promovat-o.

  • Ambele rezultate sunt foarte bune, dacă ar fi cel puțin tot atâtea persoane care de regulă promovează, nu ar mai exista lista de așteptare, pentru că lista de așteptare lungă nu se datorează faptului că sunt prea multe persoane care doresc să obțină permisul de conducere, cât mai degrabă faptului că multe persoane pică examenul și apoi se prezintă din nou și din nou – a declarat prefectul.

Ráduly și-a exprimat nedumerirea față de modul în care școlile de șoferi pregătesc candidații.

  • Nu pot să înțeleg cum este posibil ca o persoană care a obținut cel puțin 22 de puncte din 26 posibile la verificarea din școala de șoferi, să obțină 3-4 puncte la examenul teoretic la sediul serviciului regim permise de conducere (cum s-a întâmplat, de exemplu, la examenul din 29 aprilie) – a declarat prefectul.

Ráduly István se așteaptă ca, după examenele din acest weekend, timpul de așteptare să se reducă la o lună.

Prefectul îi îndeamnă pe cetățeni să își exercite dreptul constituțional de a vota la alegerile pentru Parlamentul European și la alegerile locale, care vor avea loc în mai puțin de patru săptămâni.

  • Alegerile reprezintă unul dintre cei mai importanți piloni ai societăților democratice, un moment de exprimare a drepturilor și intereselor. Participarea activă la alegeri nu este doar un drept, ci și o datorie, deoarece este una dintre cele mai importante modalități prin care cetățenii își pot face auzită vocea în procesul de luare a deciziilor politice. Este greșit să spunem că „votul meu oricum nu contează”. Bineînțeles, contează! Fiecare vot contează! A renunța la acest drept înseamnă, de fapt, a da decizia altcuiva.

 El a reamintit că campania electorală va dura până pe 8 iunie, ora 7 dimineața. Secțiile de votare vor fi deschise pe 9 iunie între orele 7.00 și 22.00. Alegătorii vor primi cinci buletine de vot: pentru alegerea consiliului județean, a președintelui consiliului județean, a consiliului local, a primarului și a europarlamentarilor. Pe fiecare buletin de vot puteți pune o ștampilă pentru persoana sau persoanele pe care doriți să le alegeți.

Ráduly István a anunțat că va organiza o audiență pe 6 iunie la primăria din Întorsura Buzăului. Pentru a vă înscrie, sunați la 0267-315444.

În a doua parte a conferinței de presă, Gabriel Siminiceanu, directorul adjunct al Agenției Județene pentru Protecția Mediului Covasna, a vorbit despre activitatea instituției și a răspuns la întrebările presei.