Material presă decembrie 2022

                                               Investiție terminată

 Renovarea clădirii prefecturii a fost finalizată într-un timp record pentru standardele românești – a declarat prefectul județului Covasna în cadrul conferinței de presă din luna decembrie. Dr. Ráduly István a mai spus că în luna ianuarie va organiza audiență la Baraolt.

 Lucrările de renovare a clădirii prefecturii au început pe 3 octombrie de către o firmă din Odorheiu Secuiesc, care a câștigat licitația.

– În ceea ce mă privește, mă bucur că termenul a fost respectat, ceea ce nu este neapărat un lucru obișnuit în România. În același timp, este o satisfacție că am reușit să redăm clădirii vechea ei splendoare istorică, care acum îmbunătățește imaginea orașului – a mai spus prefectul.

Lucrările au costat aproximativ 1,1 milioane de lei, inclusiv TVA. Compania, care este autorizată și pentru reabilitarea monumentelor istorice, a renovat fațada, a înlocuit ferestrele și ușile, și a refăcut complet acoperișul fostei case Fogolyán, în care este sediul Instituției Prefectului – Județul Covasna.

– Mai sunt încă unele lucrări de făcut. Am dori să refacem cele patru pocale de piatră care decorau acoperișul, pe baza unei fotografii furnizate de moștenitorul Fogolyán, Szotyori-Nagy Áron, și am fi norocoși dacă am găsi statuia lui Hermes care avea în „pază” clădirea – a adăugat Ráduly.

Prefectul a constatat că în județ au intrat fonduri însemnate de la Guvern, respectiv Uniunea Europeană, care au fost folosite judicios de către autoritățile locale.

El a mulțumit locuitorilor orașului precum și structurilor de pază și apărare pentru faptul că toate zilele de sărbătoare s-au desfășurat în liniște, pacea socială nu a fost perturbată de evenimente nedorite.

În ceea ce privește situația resurselor umane din cadrul instituției Ráduly István a arătat că anul acesta s-au făcut patru angajări la prefectură, o persoană s-a transferat la un alt loc de muncă. În momentul de față prefectura are în total 32 de angajați.

De asemenea, prefectul a vorbit și despre apropiatele sărbători de Revelion și a cerut populației să nu folosească materiale pirotehnice.

– Știu că este legal să folosești materiale pirotehnice pe 31 decembrie, așa că nu pot spune că ar trebui să renunțați complet. Nu îmi este clar de ce utilizarea artificiilor ar contribui la atmosfera festivă, dar dacă pentru cineva acest lucru este important, l-aș ruga să respecte legislația în vigoare. În primul rând, cumpărați aceste produse doar de la o firmă care are autorizație în acest sens, iar în al doilea rând, folosiți-le doar în perioada și în condițiile permise și în niciun caz să nu le dați pe mâna minorilor – a mai spus prefectul.

Folosirea materialelor pirotehnice în noaptea de Anul Nou provoacă în fiecare an accidente, uneori grave, în întreaga țară.

Prefectul continuă seria audierilor în teritoriu, următoarea „stație” fiind orașul Baraolt, în prima zi de joi din luna ianuarie. Cei interesați sunt invitați la primăria Baraolt pe 5 ianuarie la ora 12.00. Pentru a vă înscrie, sunați la 0267 315 444.