Comunicat de presă COVID-19 din 7 iunie 2021 // 2021. június 7-ei COVID-19 sajtóközlemény

*Pentru limba maghiară, a se vedea mai jos//Magyar nyelvű szövegért görgessen lennebb

Structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice efectuează în continuare acțiuni pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore, echipaje mixte alcătuite din personal al Inspectoratului de Poliție Județean și al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gheorghe Doja”, au executat cu succes 4 acțiuni punctuale.

Rezultatele acestor misiuni de prevenție s-au materializat prin verificarea/legitimarea a 259 de persoane fizice, 19 operatori economici, 15 de locații și obiective, 9 mijloace de transport persoane. Ca urmare a verificărilor efectuate în contextul Legii 55/2020 s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Din punct de vedere epidemiologic, situația înregistrată la nivelul județului Covasna, la data 07 iunie 2021, este următoarea:

 • De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8534 cazuri, în ultimele 24 de ore nu a fost raportat nici un caz nou, iar incidența la nivel de județ este de 0,16/1000 de locuitori, conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică.
 • La această oră, la nivelul județului, se înregistrează 36 de cazuri active.
 • La această dată, conform ultimelor precizări transmise de către DSP Covasna, nici o localitate nu se situează deasupra pragului de incidență cumulată/ultimele 14 zile, mai mare de 1,5/1000 de locuitori .
 • Situația integrală privind incidența pe localități se regăsește pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Covasna, și este disponibilă accesând link-ul https://www.dspcovasna.ro/.
 • 28 localități înregistrează la această oră zero cazuri pozitive.
 • Numărul de doze administrate în centrele disponibile pe raza județului, la data de 07.06.2021 este de 66.451, din care 29.076 de inoculări sunt de rapel.
 • De asemenea cele 1651 vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete, nu necesită rapel.

Menționăm că datele prezentate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta!

 Instituția Prefectului – Județul Covasna recomandă cetățenilor să respecte normele  stabilite de autorități și să manifeste un comportament responsabil. În acest scop, vă rugăm:

 • purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, de câte ori vă aflați în spații publice.
 • evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
 • respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați cât de mult posibil, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.
 • apelați cu încredere la medici și la specialiști, încă de la început, dacă aveți o problemă de sănătate.
 • informați-vă doar din surse oficiale: https://cetrebuiesafac.ro/

Instituția Prefectului – Județul Covasna susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ .

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

07 iunie 2021


A rendőrség és a csendőrség képviselőiből álló vegyes csapatok 259 személyt, 19 kereskedelmi társaságot, 15 különböző helyszínt és objektumot és 9 személyszállító járművet ellenőriztek.

Az elmúlt 24 órában a rendfenntartók 6 bírságot róttak ki a COVID-19 világjárvány enyhítésére és leküzdésére irányuló intézkedések megszegése miatt.

Járványügyi szempontból 2021. június 7-én a következő a helyzet Kovászna megyében:

 • Az elmúlt 24 órában nem jelentettek új koronavírusos megbetegedést, az igazolt esetek száma 8534 a járvány kezdete óta;
 • Az elmúlt 14 napban regisztrált új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma: 0,16, az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatai szerint;
 • Jelenleg Kovászna megyében 36 aktív eset van;
 • Kovászna megyében nincs olyan település, ahol a 14 napra kumulált incidencia meghaladja az 1,5 ezreléket.
 • 28 településen egyetlen fertőzött személyt sem tartanak nyilván;
 • Kovászna megyében 2021. június 7-éig 66.451 dózis oltást használtak fel, 29.076 személy kapta meg az oltás második adagját is. 1651 személyt a családorvosok egydózózisú oltással immunizáltak.
 • Az incidenciával kapcsolatos településekre lebontott helyzet elérhető a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján: https://www.dspcovasna.ro.

Megjegyezzük, hogy a közölt adatok egy pillanatnyi állapotot rögzítenek, a helyzet óráról órára dinamikusan változik.

A Kovászna megyei prefektúra azt ajánlja, hogy viselkedjenek felelősségteljesen és tartsák tiszteletben a hatóságok által hozott szabályokat. Ennek érdekében kérjük, hogy:

 • nyilvános helyeken viseljen az orrát és a száját takaró védőmaszkot;
 • kerülje a zsúfolt helyeket;
 • családi összejöveteleken tartsa tiszteletben a fizikai távolságtartás szabályait, és a lehető legnagyobb mértékben korlátozza a kapcsolatot a szűk családi körön kívüli személyekkel;
 • csak hivatalos forrásból tájékozódjon: https://cetrebuiesafac.ro/

A Kovászna Megyei Prefektúra támogatja a COVID-19 elleni oltási kampányt, és azt javasolja, hogy jelentkezzenek oltásra a családorvosukon, a munkáltatójukon vagy a https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ platformon keresztül.

 

Köszönjük mindazoknak, akik megértették, hogy csak együtt tudjuk átvészelni ezt az időszakot!

 1. június 7.