Comunicat de presă COVID-19 din 13 iulie 2021 // 2021. július 13-ai COVID-19 sajtóközlemény

*Pentru limba maghiară, a se vedea mai jos//Magyar nyelvű szövegért görgessen lennebb

Structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice efectuează în continuare acțiuni pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore, echipaje mixte alcătuite din personal al Inspectoratului de Poliție Județean și al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gheorghe Doja”, au executat cu succes 4 acțiuni punctuale.

Rezultatele acestor misiuni de prevenție s-au materializat prin verificarea/ legitimarea a 252 de persoane fizice, 6 operatori economici, 11 de locații și obiective, 3 mijloace de transport persoane.

Din punct de vedere epidemiologic, situația înregistrată la nivelul județului Covasna, la data 13 iulie 2021, este următoarea:

 • De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8557 cazuri, din data de 2 iulie nu a mai fost raportat niciun caz nou, iar incidența la nivel de județ este practic zero, conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică.
 • La această oră, la nivelul județului, se înregistrează un singur caz activ la Ghelința, incidența în localitate pe 1000 de locuitori fiind de 0,19.
 • Situația integrală privind incidența pe localități se regăsește pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Covasna, și este disponibilă accesând linkul https://www.dspcovasna.ro/.
 • 44 localități înregistrează la această oră zero cazuri pozitive.
 • Numărul de doze administrate în centrele disponibile pe raza județului, la data de13.07.2021 este de 72.389, din care 32.014 de inoculări sunt de rapel.
 • De asemenea cele 3.274 vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete nu necesita rapel.
 • Din data de 15 iunie medicii de familie pot vaccina și cu serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech

Menționăm că datele prezentate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta!

Instituția Prefectului – Județul Covasna recomandă cetățenilor să respecte normele  stabilite de autorități și să manifeste un comportament responsabil. În acest scop, vă rugăm:

 • purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, de câte ori vă aflați în spații publice.
 • evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
 • respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați cât de mult posibil, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.
 • apelați cu încredere la medici și la specialiști, încă de la început, dacă aveți o problemă de sănătate.
 • informați-vă doar din surse oficiale: https://cetrebuiesafac.ro/

Instituția Prefectului – Județul Covasna susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ .

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

13 iulie 2021


­­­­­­­­­­­­­­A rendőrség és a csendőrség képviselőiből álló vegyes csapatok 252 személyt, hat kereskedelmi társaságot, 11 különböző helyszínt és objektumot és három személyszállító járművet ellenőriztek. Az elmúlt 24 órában a rendfenntartók négy bírságot róttak ki a COVID-19 világjárvány enyhítésére és leküzdésére irányuló intézkedések megszegése miatt, összesen 2500 lej értékben.

Járványügyi szempontból 2021. július 13-án a következő a helyzet Kovászna megyében:

 • Az igazolt esetek száma 8557 a járvány kezdete óta; július 2-a óta egyetlen új koronavírusos megbetegedést sem jelentettek;
 • Az elmúlt 14 napban regisztrált új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma gyakorlatilag nulla, az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatai szerint;
 • Jelenleg Kovászna megyében egyetlen aktív eset van, Gelencén, a településen az ezer lakosra vetített incidencia 0,19.
 • 44 településen egyetlen fertőzött személyt sem tartanak nyilván;
 • Kovászna megyében 2021. július 13-áig 72.389 dózis oltást használtak fel, 32.014 személy kapta meg az oltás második adagját is. 3274 személyt a családorvosok egydózisú oltással immunizáltak.
 • Június 15-étől a családorvosok a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett oltóanyagot is használhatják.
 • Az incidenciával kapcsolatos településekre lebontott helyzet elérhető a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján: https://www.dspcovasna.ro.

Megjegyezzük, hogy a közölt adatok egy pillanatnyi állapotot rögzítenek, a helyzet óráról órára dinamikusan változik.

A Kovászna megyei prefektúra azt ajánlja, hogy viselkedjenek felelősségteljesen és tartsák tiszteletben a hatóságok által hozott szabályokat. Ennek érdekében kérjük, hogy:

 • nyilvános helyeken viseljen az orrát és a száját takaró védőmaszkot;
 • kerülje a zsúfolt helyeket;
 • családi összejöveteleken tartsa tiszteletben a fizikai távolságtartás szabályait, és a lehető legnagyobb mértékben korlátozza a kapcsolatot a szűk családi körön kívüli személyekkel;
 • csak hivatalos forrásból tájékozódjon: https://cetrebuiesafac.ro/

A Kovászna Megyei Prefektúra támogatja a COVID-19 elleni oltási kampányt, és azt javasolja, hogy jelentkezzenek oltásra a családorvosukon, a munkáltatójukon vagy a https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ platformon keresztül.

 Köszönjük mindazoknak, akik megértették, hogy csak együtt tudjuk átvészelni ezt az időszakot!

 1. július 13.