Comunicat de presă COVID-19 din 12 august 2021 // 2021. augusztus 12-ei COVID-19 sajtóközlemény

*Pentru limba maghiară, a se vedea mai jos//Magyar nyelvű szövegért görgessen lennebb

Structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice efectuează în continuare acțiuni pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore, echipaje mixte alcătuite din personal al Inspectoratului de Poliție Județean și al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gheorghe Doja”, au executat cu succes 4 acțiuni punctuale.

Rezultatele acestor misiuni de prevenție s-au materializat prin verificarea/ legitimarea a 393 de persoane fizice, 6 operatori economici, 13 de locații și obiective, 14 mijloace de transport persoane.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 1000 de lei.

Din punct de vedere epidemiologic, situația înregistrată la nivelul județului Covasna, la data 12 august 2021, este următoarea:

 • De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8566 cazuri, iar incidența la nivel de județ este practic zero, conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică.
 • La această oră, la nivelul județului, se înregistrează un singur caz activ la Covasna, incidența în localitate pe 1000 de locuitori fiind de 0,09;
 • Numărul de doze administrate în centrele disponibile pe raza județului de la începutul campaniei este 74.861, din care 32.854 de inoculări sunt de rapel.
 • De asemenea cele 4.394 vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete nu necesita rapel.
 • Din data de 15 iunie medicii de familie pot vaccina și cu serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech

Menționăm că datele prezentate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta!

Instituția Prefectului – Județul Covasna recomandă cetățenilor să respecte normele  stabilite de autorități și să manifeste un comportament responsabil. În acest scop, vă rugăm:

 • purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, de câte ori vă aflați în spații publice.
 • evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
 • respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați cât de mult posibil, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.
 • apelați cu încredere la medici și la specialiști, încă de la început, dacă aveți o problemă de sănătate.
 • informați-vă doar din surse oficiale: https://cetrebuiesafac.ro/

Instituția Prefectului – Județul Covasna susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ .

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!


12 august 2021

­­­­­­­­­­­­­­

A rendőrség és a csendőrség képviselőiből álló vegyes csapatok 393 személyt, hat kereskedelmi társaságot, 13 különböző helyszínt és objektumot, és 14 személyszállító járművet ellenőriztek. A rendfenntartók kilenc bírságot róttak ki, összesen 1000 lej értékben.

Járványügyi szempontból 2021. augusztus 12-én a következő a helyzet Kovászna megyében:

 • Az igazolt esetek száma 8566 a járvány kezdete óta;
 • Az elmúlt 14 napban regisztrált új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma gyakorlatilag nulla, az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatai szerint;
 • Jelenleg Kovászna megyében egyetlen aktív eset van, Kovásznán, a településen az ezer lakosra vetített incidencia 0,09.
 • Az oltási kampány kezdete óta megyénkben 74.861 dózis oltást használtak fel, 32.854 személy kapta meg az oltás második adagját is. 4394 személyt a családorvosok egydózisú oltással immunizáltak.
 • Június 15-étől a családorvosok a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett oltóanyagot is használhatják.
 • Az incidenciával kapcsolatos településekre lebontott helyzet elérhető a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján: https://www.dspcovasna.ro.

Megjegyezzük, hogy a közölt adatok egy pillanatnyi állapotot rögzítenek, a helyzet óráról órára dinamikusan változik.

A Kovászna megyei prefektúra azt ajánlja, hogy viselkedjenek felelősségteljesen és tartsák tiszteletben a hatóságok által hozott szabályokat. Ennek érdekében kérjük, hogy:

 • nyilvános helyeken viseljen az orrát és a száját takaró védőmaszkot;
 • kerülje a zsúfolt helyeket;
 • családi összejöveteleken tartsa tiszteletben a fizikai távolságtartás szabályait, és a lehető legnagyobb mértékben korlátozza a kapcsolatot a szűk családi körön kívüli személyekkel;
 • csak hivatalos forrásból tájékozódjon: https://cetrebuiesafac.ro/

A Kovászna Megyei Prefektúra támogatja a COVID-19 elleni oltási kampányt, és azt javasolja, hogy jelentkezzenek oltásra a családorvosukon, a munkáltatójukon vagy a https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ platformon keresztül.

 Köszönjük mindazoknak, akik megértették, hogy csak együtt tudjuk átvészelni ezt az időszakot!

 1. augusztus 12.