Campania ANITP „Desfă-ți aripile!”

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. La nivel regional, Agentia este reprezentata de 15 centre regionale, cu o competenta teritoriala similara cu cea a curtilor de apel. Centrul Regional Brasov, are in competenta judetele Brasov si Covasna.   

 

Agentia Națională Împotriva Traficului de Persoane are in desfasurare  campania națională de prevenire: Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate ! în cadrul proiectului Proiectul PDP2 – “Întărirea capacităților naționale în domeniul cooperării polițienești internaționale și combaterea infracționalității”, finanțat din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Programul Afaceri Interne.

Scopul campaniei îl constituie informarea, sensibilizarea și conștientizarea cetățenilor români, adulti si copii,  expuși riscului de a deveni victime ale traficului de persoane cu privire la implicațiile fenomenului, precum și la riscurile acceptării unor oferte care i-ar putea conduce într-o situație de trafic .

Această campanie răspunde nevoii continue de informare a populației privind riscurile și implicațiile traficului de persoane, precum și nevoii de educare a grupurilor vulnerabile cu privire la modalitățile de detectare a ofertelor care ar putea implica riscuri și care i-ar putea conduce într-o situație de trafic.

Se dorește ca prin materialele realizate să putem accesibiliza și promova mesajele antitrafic și ca fiecare persoană să își lărgească orizonturile (“să își desfacă aripile”) cu privire la găsirea unor noi oportunități (relatii, oferte de muncă,  de studii), iar aceste decizii să fie luate în urma unei informări temeinice, pentru a reduce riscurile asociate traficului de persoane.

Pentru mai multe informații despre campaniile ANITP, vă rugăm accesați pagina oficială https://anitp.mai.gov.ro/.

Pentru materiale video de informare accesați  https://anitp.mai.gov.ro/videopage/.