Mesajul prefectului cu ocazia aniversării a 80 de ani de la înființarea Batalionului „Cireșoaia”

Dle General, dle Comandant – col. Popescu Vasile, d-nelor și d-lor militari,

din cadrul Batalionului 22 Vânători de munte „Cireșoaia”

doamnelor și domnilor invitați,

 

Cinstim astăzi 80 de ani de la înființarea Batalionului 22 Vânători de Munte ”Cireșoaia”.

Pentru noi, locuitorii jud.Covasna, Batalionul ”Cireșoaia” este locul unde părinții noștri, frații noștri, copiii noștri, prietenii noștri, se pregătesc pentru menținerea la standarde înalte a capacității de luptă, pentru a fi în măsură să-și îndeplinească cu succes misiunea de bază – apărarea suveranității și integrității teritoriale a României precum și misiunile încredințate atât pe teritoriul național cât și în teatrele de operații.

Dacă ar fi să caracterizez militarii Batalionului de Vânători de Munte ”Cireșoaia”, din descriere nu ar lipsi cuvântul puternic.

A fi vânător de munte este o adevărată provocare. Condiţiile vitrege nu vă descurajează. Zăpada vă este aliat, iar muntele, prieten.  Acțiunile desfășurate în mediul muntos, în condiții extreme, la mare altitudine, construiesc caractere puternice.

De asemenea, din descriere mea nu ar lipsi cuvântul ambițios.

Este evident că meseria aceasta nu este pentru oricine. Este nevoie de condiţie fizică şi rezistenţă psihică, de curaj şi agilitate, de puterea de a face încă un pas, de a merge mai departe.

Din descriere mea nu ar lipsi cuvântul pregătit.

               Vânătorii de munte din Batalionul ”Cireșoaia” reprezintă un corp profesional pregătit la nivelul trupelor de elită, format din militari respectați și apreciați atât pentru valoarea individuală, cât și pentru coeziunea echipei. Din această perspectivă să amintim doar faptul că începând cu anul 2003, militarii batalionului au participat în cadrul unor comandamente, detaşamente sau unităţi, la misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcani.Chiar și în acest moment sunt colegi de-ai dvs. în misiune, în afara granițelor.. . . . . ….

Eforturile dvs. nu au rămas neobservate,

Ați primit astăzi înalta apreciere a Statului Major General, prin acordarea EMBLEMEI DE ONOARE A STATULUI MAJOR GENERAL, drapelului de luptă al Batalionului 22 Vânători de Munte „CIREŞOAIA”.  

          Dar eforturile dvs. nu au rămas neobservate nici de noi, locuitorii județului Covasna, care vă stimăm , vă respectăm și vă iubim.

În numele Instituției Prefectului jud. Covasna , instituție chemată să vegheze la respectarea Constituției și a celorlalte legi, vă mulțumesc pentru parteneriatul loial dezvoltat de-a lungul timpului între noi și pentru modul deosebit în care v-ați achitat de misiunile specifice.

În fața unor asemenea bărbați, mie nu îmi rămâne decât să vă salut pe dvs., militarii care aveți floarea de colţ pe ecuson şi tricolorul la piept şi în inimi, pentru sentimentul de siguranță pe care ni-l oferiți tuturor, zi de zi, pe aceste meleaguri, ca apărători ai valorilor strămoșești.

Vă doresc bucurii și numai împliniri! Dumnezeu să vă  binecuvânteze și să vă ocrotească pe dvs. și familiile dvs. LA MULȚI ANI!!!

PREFECTUL  JUD.COVASNA

Iulian  TODOR