Mesajul Instituției Prefectului – Județul Covasna de ”Ziua Românilor de Pretutindeni”

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost instituită prin art. 10 din Legea nr. 299/2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni și se sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.
În această zi gândurile noastre se îndreaptă spre toți românii plecați, dar care au rămas aproape de țara natală, în gând și suflet, și care în mod onest și civilizat, de-a lungul timpului, prin faptele lor, au creat o imagine frumoasă României.
Gândurile noastre se îndreaptă și spre comunitățile românești din zonele istorice care păstrează și promovează identitatea culturală, lingvistică și religioasă moștenită de la patria-mamă.

Că semenii noștri lucrează în agricultură, ori construiesc cartiere în țări dezvoltate din lume, ori își desfășoară activitatea în laboratoare științifice prestigioase ori în alte domenii sociale, tuturor celor care ne fac mândri că suntem români și sunt ambasadori ai tradițiilor, culturii, obiceiurilor și spiritului românesc noi le mulțumim!

În același timp, oriunde s-ar afla, îi rugăm să nu uite și să fie mândri că sunt români, să își iubească credința strămoșească, tradiția, cultura, munții, râurile și acest pământ pe care au călcat Constantin Brâncuși, Mihai Eminescu, George Enescu, Emil Cioran, Henry Coandă, Mircea Eliade, George Emil Palade, . . . . și atâția alții!
Împreună suntem puternici, împreună suntem de neînvins!

La mulți ani dragi români de pretutindeni!!!

Instituția Prefectului – Județul Covasna                                                  31.05.2020