Mesajul Instituției Prefectului – Județul Covasna de ”Ziua Învățătorului”

               Din anul 2008, pe data de 5 iunie, sărbătorim Ziua Învățătorului, zi ce poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc.

             În demersul dezvoltării personale și al deschiderii drumului spre cunoaștere, educatorul devine al doilea ”părinte” pentru copil, părinte care trebuie să rezoneze cu sufletul neîntinat al copilului, în lungul drum al dezvoltării personalității acestuia.

            Învățătorul poate fi considerat parte din familia copilului, prin contribuția sa la modelarea caracterului, asemenea unui șlefuitor de diamante, care scoate în evidență valoarea acestora.

              Se reflectă munca învățătorului în rezultatele copiilor cu înclinații deosebite, cât și prin dezvoltarea adevăratelor valori ale ființei umane, în rândul tinerei generații.

            Cu educația începe destinul fiecărui copil, iar acțiunile lui ulterioare în cadrul comunității, în momente de bucurie sau de supărare, se datorează mai mult sau mai puțin, dăruirii cu care învățătorul și-a pus amprenta asupra formării caracterului său.

            Iată de ce, învățătorii noștri au o misiune grea și nobilă în același timp, de a gestiona pentru viitor, o resursă inepuizabilă care este inteligența acestui popor, născută în copii noștri.

             Urăm tuturor educatorilor să aibă putere, răbdare, înțelepciune, în nobila meserie pe care și-au ales-o.

                La mulți ani!!!

 

Instituția Prefectului Județul Covasna                                                      05.05.2020