Comunicat de presă

Comunicat de presă

          La nivelul județului Covasna nu există nici o persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În continuare, vă informăm că nu sunt persoane în carantină, iar 43 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află.

În seara zilei de 02.03.2020, DSP Covasna a trimis o probă de exudat faringian, recoltată de la o persoană venită din Italia, pentru analiză. Proba respectivă a fost analizată iar rezultatul este negativ, adică persoana de la care a fost recoltată nu este suspectă de virusul COVID – 19.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20.

Reiterăm, totodată, faptul că în cursul zilei de ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar și Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care ajung în România din aceste regiuni.

 

Cancelaria Prefectului                                                          03.03.2020 – ora 16,00