Comunicat de presă din data de 28.02.2020

Până în acest moment, la nivelul județului Covasna nu există nici o persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus COVID 19, autoritățile județene cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează situația.
În acest moment, suntem în măsură să comunicăm populației că la nivelul județului Covasna nu sunt persoane aflate în carantină.
De asemenea, numărul persoanelor autoizolate la domiciliu este de 39, persoane care au fost verificate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna și nu s-a găsit nici un caz suspect de Coronavirus COVID 19.

De la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” s-a primit și rezultatul probei recoltate de la cea de a doua persoană, rezultat care infirmă infectarea cu COVID-19. Persoana a fost externată și plasată în autoizolare la domiciliu.

Cancelaria Prefectului                                                                                                     28.02.2020