Comunicat de presă din data de 26.02.2020

Până în acest moment, la nivelul județului Covasna nu există nici o persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus COVID 19, autoritățile județene cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația.
În acest moment, suntem în măsură să comunicăm populației că la nivelul județului Covasna nu sunt persoane aflate în carantină.
De asemenea, numărul persoanelor autoizolate la domiciliu este de 34, persoane care au fost verificate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna și nu s-a găsit nici un caz suspect de Coronavirus COVID 19.
Până la această oră s-au trimis către Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” două exudate naso-faringiene pentru două persoane venite din zonele Lombardia și Veneto, pentru una dintre aceste probe, institutul comunicând că rezultatul este negativ, în sensul că persoana de la care s-a recoltat proba nu este infectată cu Coronavirus COVID 19.
În ultimele 24 de ore nu au fost efectuate apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 la ISU Covasna, cu privire la Coronavirus.

În legătură cu situația virozelor respiratorii din unitățile școlare și preșcolare din cadrul județului, vă comunicăm că, Inspectoratul Școlar Județean Covasna a dispus suspendarea cursurilor la Școala Gimnazială „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe, datorită absențelor ridicate la clasele 0/A, V/B, VII.B, GPP Napsugar Sf. Gheorghe grupa mare, pentru perioada 27.02.2020 – 28.02.2020.
În scopul prevenirii răspândirii virozelor respiratorii s-a recomandat de către Direcția de Sănătate Publică Covasna, ca sălile de curs să fie dezinfectate, bine aerisite, precum și efectuarea triajului zilnic în unitățile monitorizate.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                 26.02.2020