Comunicat de presă COVID-19 din 29.05.2020

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 29 mai 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au contractat virusul SARS-COV-2 este de 229 de persoane.
La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 29.05.2020 situația epidemiologică este următoarea :
– în prezent sunt internați în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” un nr. de 6 pacienți bolnavi de COVID -19 iar alți 6 pacienți sunt internați la SBI Brașov;
– de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 200 de pacienți bolnavi de COVID-19;
– potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore nu au fost internate în spital persoane bolnave de COVID-19;
– de la ultimul comunicat, pentru că s-au vindecat, o persoană a fost externată din spital iar o altă persoană vindecată a rămas în continuare în spital pentru a avea grijă de un pacient;
– numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 5169;
– în carantină instituționalizată se află un număr de 18 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
– alte 1316 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 62 de persoane au ieșit din autoizolare.

În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile, conform prevederilor privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
În domeniul de aplicare al actelor normative specifice stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 106 efective ale structurilor menționate, care au utilizat 41 de mijloace de mobilitate.

Pe raza județului, în ultimele 24 de ore, au fost executate 6 misiuni, astfel:
– pentru menținerea ordinii publice la unități spitaliceşti/locații carantină – 1;
– pentru depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină – 2;
– pentru verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină – 1. Cu această ocazie au fost efectuate 13 de verificări;
– supravegherea/asigurarea perimetrală a localităților sau zonelor geografice izolate/carantinate – 1;
– pentru verificarea respectării de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă – 1. Cu această ocazie au fost verificate un număr de 15 SC/PFA.
Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate 1083 de persoane.

Cancelaria Prefectului                                                                                 29.05.2020