Comunicat de presă din 2 august 2020


          Până astăzi, 2 august 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 450 de persoane (11 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 323 de persoane au fost declarate vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 2 august 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe și Brașov, un număr de 51 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 9401 de teste, dintre care 224 probe recoltate în ultimele 24 ore, la care se adaugă alte 6859 teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea județelor Brașov, Sibiu și Mureș.

        În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 7 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2, în vreme ce 2 persoane au fost externate ca urmare a respectării indicațiilor medicilor. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 27 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor.

        Și în această săptămână, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat activitățile preventive ale efectivelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală, ANSVSA și ANPC  în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel, în ultimele 24 ore au fost  executate un nr. de 38 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 150 efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice și  43 de mijloace de mobilitate, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), și pentru verificarea aplicării măsurilor de prevenire de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. Distinct de acțiunile punctuale realizate în echipaje mixte, Inspectoratul de Jandarmi Jandarmi a desfășurat cu succes 22 misiuni pentru asigurarea ordinii publice în contextul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19.

          În urma acestor acțiuni au fost verificate 320 persoane  dar și 87 de agenți economici, cu 87 locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 132 de autovehicule și mijloace  de transport public în comun au fost verificate.

          Pe durata acestor activități,  au fost identificate 9  persoane care  nu au respectat prevederile Legii 55/2020 în context COVID-19, sancțiunile însumând o valoare totală de 1.560 lei.

 

 

         Cancelaria Prefectului                                                                                          02.08.2020