Comunicat de presă COVID-19 din 10 august 2020

Până astăzi, 10 august 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 535 de persoane (0 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 373 de persoane au fost declarate vindecate iar 12 persoane au decedat.

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 10 august 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe și Brașov, un număr de 70 de pacienți bolnavi de COVID-19.
Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 10.531 de teste, dintre care 59 probe recoltate în ultimele 24 ore, la care se adaugă alte 7624 de teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea județelor Brașov, Sibiu și Mureș.
În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 2 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 77 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor. Ca urmare a respectării indicațiilor medicilor, 5 persoane au fost externate din spital în ultimele 24 de ore în timp ce 1 persoană a fost declarată vindecată.

Și în această săptămână, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat activitățile preventive ale efectivelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală, ANSVSA și ANPC, în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel, în ultimele 24 ore au fost executate cu succes un număr de 22 de acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 95 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), și 46 de mijloace de mobilitate, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. Distinct de acțiunile punctuale efectuate în sistem integrat, Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gheorghe Doja” a efectuat cu succes un număr de 18 de misiuni de menținere a siguranței și ordinii publice.

În urma acestor acțiuni au fost verificate 405 persoane dar și 77 de agenți economici, și 77 de locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 46 de autovehicule și mijloace de transport public în comun au fost verificate.

Pe durata acestor activități, au fost identificate 8 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală , motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5700 lei, conform prevederilor Legii 171/2010 în context COVID-19.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                        10.08.2020