Comunicat de presă COVID-19 din 9 iulie 2020

       Până astăzi, 9 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 318 persoane.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 9 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov, Miercurea Ciuc și orașul Câmpeni(AB), un număr de 33 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 258 de pacienți bolnavi de COVID-19.

         Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6095 de teste, la care se adaugă alte 3502 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore au fost externate din spital 4 persoane. În aceeași perioadă au fost efectuate 2 internări în spital.

          La această dată, 347 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

           De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 34 de persoane au ieșit din autoizolare.

          Forțele de ordine publică, constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. În cele 3 acțiuni punctuale executate în mediile de interes în ultimele 24 de ore, au fost angrenate un număr de 96 de efective, care au acționat pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile de asigurare a rezilienței comunităților, pentru identificarea operatorilor economici care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor, pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile și interdicțiile impuse pe timpul stării de alertă.

          În executarea misiunilor, efectivele precizate mai sus, au utilizat 17 mijloace de mobilitate.

          De asemenea, au fost verificate 22 de SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor pe timpul stării de alertă.

          La nivelul județului, au fost verificate 105 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                        09.07.2020