Comunicat de presă COVID-19 din 5 iunie 2020

          În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 5 iunie 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul celor care au contractat virusul SARS-CoV-2 este de 230 de persoane.

         La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 5 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea:

  • în prezent sunt internați în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” un nr. de 7 pacienți bolnavi de COVID-19 iar alți 4 pacienți sunt internați la SBI Brașov. În afara acestora, un pacient vindecat a rămas în continuare internat pentru a avea grijă de o rudă;
  • de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 202 pacienți bolnavi de COVID-19;
  • potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore nu au fost efectuate internări sau externări din spital pentru pacienți de COVID-19;
  • numărul testelor realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 5979 de teste;
  • în carantină instituționalizată se află un număr de 14 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
  • alte 1359 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 76 de persoane au ieșit din autoizolare.

          În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile, conform prevederilor privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având în vedere și condițiile de relaxare.

          În domeniul de aplicare al actelor normative specifice stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 114 cadre ale structurilor menționate, care au utilizat 47 de mijloace de mobilitate.

            Pe raza județului, în ultimele 24 de ore au fost executate un număr de 4 acțiuni punctuale în mediile de interes și au fost verificate un număr de 23 de SC/PFA cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de alertă.

          Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor  impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate 982 de persoane.

 

Cancelaria  Prefectului                                                                                5 iunie 2020