Comunicat de presă COVID-19 din 5 iulie 2020

          Până astăzi, 5 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 299 de persoane.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 5 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 34 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 252 de pacienți bolnavi de COVID-19.

         Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 5819 teste, la care se adaugă alte 3146 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        Pentru că au respectat recomandările medicilor, în ultimele 24 de ore au fost vindecate și externate din spital un nr. de 4 pacienți. În aceeași perioadă, au fost internate în spital 2 persoane.

          La această dată, în carantină instituționalizată se află un număr de 2 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2. Alte 336 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină iar alte 45 de persoane au ieșit din autoizolare.

          Forțele de ordine publică, constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. În cele 3 acțiuni punctuale executate în mediile de interes în ultimele 24 de ore, au fost angrenate un număr de 79 de efective, care au acționat pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile de asigurare a rezilienței comunităților, pentru monitorizarea centrelor de carantină, pentru identificarea operatorilor economici care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor, pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile și interdicțiile impuse pe timpul stării de alertă.

          În executarea misiunilor, efectivele precizate mai sus, au utilizat 20 de mijloace de mobilitate.

          De asemenea, au fost verificate 19 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor pe timpul stării de alertă.

          La nivelul județului, au fost verificate 181 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                    05.07.2020