Comunicat de presă COVID-19 din 31 iulie 2020

 

          Până astăzi, 31 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 429 de persoane (12 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 323 de persoane au fost declarate vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 31 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe și Brașov, un număr de 47 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 8875 de teste, dintre care 88 probe recoltate în ultimele 24 ore, la care se adaugă alte 6666 de teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea județelor Brașov, Sibiu și Mureș.

        În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 4 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2, iar 4 persoane au fost declarate vindecate. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 26 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor. Ca urmare a respectării indicațiilor medicilor, 1 persoană  fost externată din spital în ultimele 24 de ore.

        Și în această săptămână, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat activitățile preventive ale efectivelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală, ANSVSA ANPC și ISCTR în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel, în ultimele 24 ore au fost  executate un nr. de 18 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 114  efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice și 46 de mijloace de mobilitate pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), ori pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. Distinct de acțiunile punctuale realizate în echipaje mixte, Inspectoratul Județean de Jandarmi a desfășurat cu succes 22 misiuni pentru asigurarea ordinii publice în contextul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19.

          În urma acestor acțiuni au fost verificate 141 persoane  dar și 22 de agenți economici, cu 22 de locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 20 de autovehicule au fost verificate alături de  mijloacele  de transport public în comun.

          Pe durata acestor activități, au fost identificate 3  persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, motiv pentru care  au fost aplicate sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 200 lei.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                    31.07.2020