Comunicat de presă COVID-19 din 31.05.2020

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 31 mai 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2 rămâne la fel ca în ziua precedentă, respectiv de 229 de persoane.

La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 31.05.2020 situația epidemiologică este următoarea :
– în prezent sunt internați în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” un nr. de 6 pacienți bolnavi de COVID-19 iar alți 6 pacienți sunt internați la SBI Brașov;
– de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 200 de pacienți bolnavi de COVID-19;
– potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore nu au fost internate în spital persoane bolnave de COVID-19;
– de la ultimul comunicat, nu a fost externată din spital nicio persoană bolnavă de COVID-19;
– numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 5205 teste;
– în carantină instituționalizată se află un număr de 17 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
– alte 1129 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 134 de persoane au ieșit din autoizolare.

În contextual măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile, conform prevederilor privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
În domeniul de aplicare al actelor normative specific stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 97 de efective ale structurilor menționate, care au utilizat 41 de mijloace de mobilitate.

Pe raza județului, în ultimele 24 de ore, au fost executate 4 misiuni de către structurile menționate mai sus, astfel:
– pentru menținerea ordinii publice la unități spitaliceşti/locații carantină – 1;
– pentru depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină – 1;
– pentru verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină–1. Cu această ocazie au fost efectuate 11 verificări specifice;
– pentru verificarea respectării de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă– 1. Cu această ocazie au fost verificate un număr de 17 SC/PFA.

Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate 784 de persoane.

Cancelaria Prefectului                                                                                     31.05.2020