Comunicat de presă COVID-19 din 30 iulie 2020

                                                                

          Până astăzi, 30 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 417 de persoane (14 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 319 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 30 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe și Brașov, un număr de 47 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 8787 de teste, dintre care 195 probe recoltate în ultimele 24 ore, la care se adaugă alte 6426 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 10 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2, iar 8 persoane au fost declarate vindecate. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 16 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor. Nu au fost efectuate externări din spital în ultimele 24 de ore.

        Și în această săptămână, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat activitățile preventive ale efectivelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală, ANSVA și ANPC, ISCTR.  în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel, în ultimele 24 ore au fost  executate un nr. de 3 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 91  efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), și 34 de mijloace de mobilitate, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. Distinct de acțiunile punctuale realizate în echipaje mixte, Inspectoratul Județean de Jandarmi a desfășurat cu succes 25 misiuni pentru asigurarea ordinii publice în contextul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19.

          În urma acestor acțiuni au fost verificate 301  persoane  dar și 48 de agenți economici, cu 48 de locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 49 de autovehicule au fost verificate alături de  mijloacele  de transport public în comun.

          Pe durata acestor activități,  au fost identificate 2  persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, motiv pentru care  au fost aplicate sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 490 lei.

 

 

Cancelaria Prefectului                                                                                 30.07.2020