Comunicat de presă COVID-19 din 30.03.2020

           Astăzi, 30.03.2020, la nivelul județului nostru se află  în carantină instituționalizată 125 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 3455  persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat, 136 persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din autoizolare.

          Dl. Prefect Iulian Todor a avut întâniri cu  șefii unor instituții cu atribuții în prevenirea virusului COVID-19, printre care și dl Tamas Sandor – Președintele C.J. Covasna și dl. Antal Arpad – Primarul mun. Sf.Gheorghe.

          Cu această ocazie au fost stabilite mai multe măsuri cu aplicabilitate graduală, atât pentru mun. Sf. Gheorghe dar și pentru alte localități din județ.

          Un prim lot de echipamente de protecție care a ajuns duminică, 29 martie a.c., în județul Covasna, va fi distribuit, prin intermediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna , către spitale, către Serviciul Județean de Ambulanță și către Direcția de Sănătate Publică. Astfel, un număr de 1400 de combinezoane de protecție vor fi repartizate către structurile menționate mai sus, iar în zilele ce urmează vor sosi în județ 800 de bucăți de măști de protecție tip FP2 și 800 tip FP3.

          În ultimele două zile, paramedicii SMURD și personalul medical al Serviciului de Ambulanță Județean au transportat 8 persoane către Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Covasna.

          În ultimele 24 ore, în misiunile MAI pentru combaterea efectelor COVID-19 au fost implicate  toate efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliției locale, cu mijloacele de mobilitate de care dispun. Prezentăm sintetic câteva dintre activitățile acestor structuri:

  • au fost executate 134 misiuni pentru menținerea ordinii publice la unitățile spitalicești/locații carantină, fluidizarea circulației, escortarea convoaielor și a coloanelor auto, misiuni de verificare prin mijloace specifice a respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină;
  • auto preluate și conduse spre limita județului: 95;
  • persoane preluate și conduse spre limita județului: 270;
  • au fost conduse la centrele de carantină 10 persoane ;
  • s-au verificat 2666 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
  • au fost verificate 778 de locații de carantinare/izolare;
  • au fost verificate un nr. de 17 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

          În ultimele 24 de ore, polițiștii covăsneni au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 88.800 lei.

          Și jandarmii covăsneni, în ultimele 24 de ore, au aplicat 26 sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 17.150 lei.

          Toate sancțiunile contravenționale menționate mai sus au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                           30.03.2020