Comunicat de presă COVID-19 din 3 august 2020

Până astăzi, 03 august 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 451 de persoane (1 persoană confirmată în ultimele 24 de ore), dintre care 348 de persoane au fost declarate vindecate iar 9 persoane au decedat.

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 03 august 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe și Brașov, un număr de 41 de pacienți bolnavi de COVID-19.
Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 9542 de teste, dintre care 141 probe recoltate în ultimele 24 ore, la care se adaugă alte 6859 de teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea județelor Brașov, Sibiu și Mureș.
În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 2 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2, iar 25 persoane au fost declarate vindecate. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 26 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor. Ca urmare a respectării indicațiilor medicilor, 8 persoane au fost externate din spital în ultimele 24 de ore.

Și în această săptămână, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat activitățile preventive ale efectivelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală, ANSVA și ANPC, ISCTR în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel, în ultimele 24 ore au fost executate cu succes un număr de 59 de acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 170 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), și 42 de mijloace de mobilitate, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

În urma acestor acțiuni au fost verificate 202 persoane dar și 45 de agenți economici, cu 45 de locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 34 de autovehicule și mijloace de transport public în comun au fost verificate.

Pe durata acestor activități, au fost identificate 14 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 9.775 lei.

Cancelaria Prefectului                                                                                                        03.08.2020