Comunicat de presă COVID-19 din 29 iulie 2020

                       

          Până astăzi, 29 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 403 de persoane ( 2 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 316 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 29 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe și Brașov, un număr de 37 de pacienți bolnavi de COVID-19 în timp ce 2 persoane au fost externate ca urmare a respectării recomandărilor medicilor.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 8592 de teste, dintre care 95 sunt probe recoltate în  ultimele 24 ore, la care se adaugă alte 6426 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 5 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2, iar 4 pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 16 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor.

        La această dată, 187 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar o persoană a ieșit din autoizolare.

        Și în această săptămână, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat activitățile preventive ale efectivelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală, ANSVSA și ANPC, în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel, în ultimele 24 ore au fost  executate un nr. de 5 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 105  efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

          În urma acestor acțiuni au fost verificate 149 de persoane  dar și 51 de agenți economici, cu 51 de locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 30 de autovehicule au fost verificate alături de  mijloacele  de transport public în comun.

          Pe durata acestor activități, nu au fost identificate  persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, motiv pentru care nu au fost aplicate sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

          Cancelaria Prefectului                                                                                       29.07.2020