Comunicat de presă COVID-19 , din 29.03.2020

                                                                                                         

          Astăzi, 29.03.2020, la nivelul județului nostru se află  în carantină instituționalizată 108 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 3302  persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat, 2 persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din perioada de carantină și 58 de persoane au ieșit din autoizolare.

          În ultimele 24 ore, în misiunile MAI pentru combaterea efectelor COVID-19 au fost implicate  toate efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliției locale, cu mijloacele de mobilitate de care dispun. Prezentăm sintetic câteva dintre activitățile acestor structuri:

  • au fost executate 267 misiuni pentru menținerea ordinii publice la unitățile spitalicești/locații carantină, fluidizarea circulației, escortarea convoaielor și a coloanelor auto, misiuni de verificare prin mijloace specifice a respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină;
  • auto preluate și conduse spre limita județului: 79;
  • persoane preluate și conduse spre limita județului: 241;
  • au fost conduse la centrele de carantină 27 persoane ;
  • s-au verificat 2285 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
  • au fost verificate 382 de locații de carantinare/izolare;
  • au fost verificate un nr. de 29 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

          În ultimele 24 de ore, polițiștii covăsneni au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 79.650 lei.

          Și jandarmii covăsneni, în ultimele 24 de ore, au aplicat 4 sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 5.500 lei.

          Toate sancțiunile contravenționale menționate mai sus au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                           29.03.2020