Comunicat de presă COVID-19 din 27 iunie 2020

          Până astăzi, 27 iunie 2020, pentru jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 276 de persoane.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 27 iunie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov și Odorheiu Secuiesc, un număr total de 29 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 235 de pacienți bolnavi de COVID-19.

          Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 5286 de teste, la care se adaugă alte 2393 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        De la ultimul comunicat, datorită faptului că au respectat recomandările medicilor, 4 persoane au fost vindecate și externate. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2 internări în unități spitalicești.

          La această dată, în carantină instituționalizată se află un număr de 12 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2. Alte 437 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, un număr de 94 de persoane au ieșit din autoizolare.

          Forțele de ordine publică, constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. În cele 3 acțiuni punctuale executate în mediile de interes în ultimele 24 de ore, au fost angrenate un număr de 67 de efective, care au acționat pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile de asigurare a rezilienței comunităților, pentru monitorizarea centrelor de carantină, pentru identificarea operatorilor economici care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor, pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile și interdicțiile impuse pe timpul stării de alertă.

          În executarea misiunilor, efectivele precizate mai sus, au utilizat 28 de mijloace de mobilitate.

          De asemenea, au fost verificate 18 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor pe timpul stării de alertă.

          La nivelul județului, au fost verificate 399 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Cancelaria Prefectului                                                                                                      27.06.2020