Comunicat de presă COVID-19 din 27.05.2020

          În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 27 mai 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2 este identic cu cel din ziua precedentă, respectiv de 230 de persoane.

         La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 27.05.2020 situația epidemiologică este următoarea :

  • în prezent sunt internați în spital un nr. de 7 pacienți bolnavi de COVID-19 (potrivit datelor furnizate, în afara celor 7 pacienți de mai sus, 6 pacienți sunt internați la SBI Brașov iar un pacient care a rămas în spital pentru tratarea altor afecțiuni a fost externat astăzi);
  • de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 197 de pacienți bolnavi de COVID-19;
  • potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore nu au fost internate în spital persoane bolnave de COVID-19;
  • de la ultimul comunicat, pentru că au fost vindecate, un număr de 4 persoane au fost externate din spital;
  • numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 4889;
  • în carantină instituționalizată se află un număr de 30 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
  • alte 1250 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 23 de persoane au ieșit din carantină iar alte 14 persoane au ieșit din autoizolare.

          În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile, conform prevederilor privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

          În domeniul de aplicare al actelor normative specifice stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 116 efective ale structurilor menționate, care au utilizat 33 de mijloace de mobilitate.

          Pe raza județului, în ultimele 24 de ore, au fost executate 6 misiuni, astfel:

– pentru menținerea ordinii publice la unități spitaliceşti/locații carantină – 1;

– pentru depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină – 2;

– pentru verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină – 1. Cu această ocazie au fost efectuate 123 de verificări;

– supravegherea/asigurarea perimetrală a localităților sau zonelor geografice izolate/carantinate – 1;

– pentru verificarea respectării de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă – 1. Cu această ocazie au fost verificate un număr de 20 SC/PFA.

Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor  impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate 858 de persoane.

Au fost aplicate un număr de 5 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 3725 de lei.

 

Cancelaria  Prefectului                                                                                27.05.2020