Comunicat de presă COVID-19 din 26 iulie 2020

          Până astăzi, 26 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 398 de persoane ( o persoană confirmată în ultimele 24 de ore), dintre care 298 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 26 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe și Brașov, un număr de 53 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 8257 de teste, la care se adaugă alte 6105 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore, a fost internată în spital o persoană care a contractat virusul SARS-CoV-2. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 8 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor. Nu au fost efectuate externări din spital în ultimele 24 de ore.

        La această dată, 187 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar o persoană a ieșit din autoizolare.

        Și în acest sfârșit de săptămână, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat activitățile preventive ale efectivelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală, ANSVA și ANPC, în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate un nr. de 3 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 96 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

          În executarea misiunilor au fost utilizate 32 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  199 de persoane. S-au verificat 60 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, cu 72 de obiective/locații verificate.

          Pe durata acestor activități, au fost identificate 14 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au fost sancționate în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu avertisment.

          De asemenea, alte 2 persoane care nu au respectat prevederile legale de natură economică, au fost sancționate cu amenzi care au însumat 5.000 de lei.

          În temeiul Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în sumă cumulată de 1000 de lei.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                         26.07.2020