Comunicat de presă COVID-19 din 25.05.2020

          În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 25 mai 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2 este de 230 de persoane.

         La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 25.05.2020 situația epidemiologică este următoarea :

  • în prezent sunt internați în spital un nr. de 11 pacienți bolnavi de COVID-19 (potrivit datelor furnizate, în afara celor 11 pacienți, 5 pacienți sunt internați la SBI Brașov iar un pacient vindecat a rămas în spital pentru tratarea altor afecțiuni);
  • de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 192 de pacienți bolnavi de COVID-19;
  • potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore nu au fost internate în spital persoane bolnave de COVID-19;
  • de asemenea, pentru că s-a vindecat, a fost externat un pacient;
  • numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 4695;
  • în carantină instituționalizată se află un număr de 53 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
  • alte 955 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină iar alte 12 persoane au ieșit din autoizolare.

          În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile, conform prevederilor privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

          În domeniul de aplicare al actelor normative specifice stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 98 de efective ale structurilor menționate, care au utilizat 47 de mijloace de mobilitate.

          Pe raza județului, în ultimele 24 de ore, au fost executate 25 de misiuni, astfel:

– pentru menținerea ordinii publice la unități spitaliceşti/locații carantină – 1;

– pentru depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină – 2;

– pentru verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină – 20;

– supravegherea/asigurarea perimetrală a localităților sau zonelor geografice izolate/carantinate – 1;

– pentru verificarea respectării de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă – 1. Cu această ocazie au fost verificate un număr de 13 SC/PFA.

           Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor  impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate 497 de persoane.

         Au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 6200 de lei.

 

Cancelaria  Prefectului                                                                              25.05.2020