Comunicat de presă COVID-19 din 24 iulie 2020

          Până astăzi, 24 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 386 de persoane ( 4 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 298 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 24 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe și Brașov, un număr de 45 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 7900 de teste, la care se adaugă alte 5997 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 3 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2. De asemenea, datorită faptului că au respectat recomandările medicilor, 4 persoane au fost vindecate și externate din spital.

        La această dată, 187 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar o persoană a ieșit din autoizolare.

        Echipaje mixte constituite cu efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală și ANSVA, au continuat misiunile în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate un nr. de 6 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 125 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală(purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

          În executarea misiunilor au fost utilizate 51 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  123 de persoane. S-au verificat 51 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, cu 54 de obiective/locații verificate.

          Cu ocazia acestor activități au fost identificate 9 persoane care nu au respectat prevederile legale privind măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu avertisment.

          De asemenea, în temeiul Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în sumă cumulată de 900 de lei.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                           24.07.2020