Comunicat de presă COVID-19 din 20 iunie 2020

         Vă aducem la cunoștință că, numărul de cazuri confirmate, pe județul Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică din 20.06.2020 este de 260 de persoane.

         La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 20 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea:

  • în prezent sunt internați în unități spitalicești, un nr. de 33 de pacienți bolnavi de COVID-19 ( 24 la Spitalul Jud. de Urgență din Sf.Gheorghe, 8 la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și o persoană la Spitalul Municipal de Urgență din Odorheiu Secuiesc);
  • de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 211 pacienți bolnavi de COVID-19;
  • numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru jud. Covasna, este de 5003 de teste la care se adaugă alte 2103 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate pentru cele trei județe;
  • în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, au fost internate 3 persoane bolnave de COVID-19;
  • în carantină instituționalizată se află un număr de 16 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
  • alte 801 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 145 de persoane au ieșit din autoizolare.

          Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au executat în ultimele 24 de ore pe raza județului, în sistem integrat, 4 acțiuni punctuale în mediile de interes. Cele 82 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de carantinare/izolare la domiciliu ori cu privire la nerespectarea altor măsuri de prevenție dispuse de autorități în contextul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate un nr.de 23 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor. În executarea misiunilor, efectivele specificate mai sus, au utilizat 40 de mijloace de mobilitate.

          Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor  impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate un nr. de 854 de persoane.

          Cu ocazia acestor activități au fost identificate 6 persoane care nu au respectat măsurile de izolare/carantină impuse de autorități, motive pentru care au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 2000 lei.

 

Cancelaria  Prefectului                                                                                                  20 iunie 2020