Comunicat de presă COVID-19 din 20 iulie 2020

          Până astăzi, 20 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 369 de persoane, dintre care 262 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 20 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 35 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6913 teste, la care se adaugă alte 5562 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore, a fost internată în spital o persoană care a contractat virusul SARS-CoV-2 și au fost externați 3 pacienți.

        La această dată, 188 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar alte 31 de persoane au ieșit din autoizolare.

        Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală și cu reprezentanți ai ANSVA, au continuat misiunile în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate un nr. de 6 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 88 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală(purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

          În executarea misiunilor au fost utilizate 24 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  112 persoane. S-au verificat 37 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, cu 46 de obiective/locații verificate.

          Cu ocazia acestor activități au fost identificate 3 persoane care nu au respectat prevederile legale privind măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au fost sancționate conform prevederilor Legii nr. 55/2020 și HG nr. 394/2020, cu amendă în sumă cumulată de 2000 de lei.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                            20.07.2020