Comunicat de presă COVID-19 din 20.05.2020

          În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 20 mai 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2 rămâne la fel ca în ziua precedentă, adică 229 de persoane.

         La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 20.05.2020 situația epidemiologică este următoarea:

  • în prezent sunt internați în spital un nr. de 34 de pacienți bolnavi de COVID-19;
  • de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 171 de pacienți bolnavi de COVID-19;
  • potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore au fost internate în spital 2 persoane bolnave de COVID-19;
  • de asemenea, pentru că s-au vindecat, au fost externate din spital 6 persoane;
  • numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 3773;
  • în carantină instituționalizată se află un număr de 89 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
  • alte 648 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 12 persoane au ieșit din carantină iar alte 9 persoane au ieșit din autoizolare.

          În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile impuse de starea de alertă, conform prevederilor H.G. nr. 394 din 18.05.2020, adoptată de către Guvernul României privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

          În domeniul de aplicare al actelor normative specifice stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 145 de cadre ale structurilor menționate, care au utilizat 54 de mijloace de mobilitate.

          Pe raza județului, în ultimele 24 de ore, au fost executate 33 de misiuni, astfel:

– pentru menținerea ordinii publice la unități spitaliceşti/locații carantină – 2;

– pentru depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină – 1;

– pentru verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină – 29;

– pentru verificarea respectării de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă – 1.

         Au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată 2 persoane.

         Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor  impuse pe durata stării de alertă, au fost legitimate 359 de persoane,  cu această ocazie fiind identificate că nu respectă măsurile de izolare/carantină 2 persoane iar o persoană fiind identificată că nu respectă interdicțiile privind  deplasarea/libera circulație.

         Au fost aplicate un număr de 12 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 16.500 de lei.

 

Cancelaria  Prefectului                                                                         20.05.2020