Comunicat de presă COVID-19 din 2 iulie 2020

          Până astăzi, 2 iulie 2020, pentru jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 288 de persoane.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 2 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe și Brașov, un număr de 30 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 247 de pacienți bolnavi de COVID-19.

          Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 5684 de teste, la care se adaugă alte 2860 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

          În ultimele 24 de ore au fost internate în unități spitalicești 3 persoane.

         La această dată, în carantină instituționalizată se află un număr de 9 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2. Alte 393 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

           De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 10 persoane au ieșit din autoizolare.

          Forțele de ordine publică, constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. În cele 3 acțiuni punctuale executate în mediile de interes în ultimele 24 de ore, au fost angrenate un număr de 60 de efective, care au acționat pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile de asigurare a rezilienței comunităților, pentru monitorizarea centrelor de carantină, pentru identificarea operatorilor economici care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor, pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile și interdicțiile impuse pe timpul stării de alertă.

          În executarea misiunilor, efectivele precizate mai sus, au utilizat 28 de mijloace de mobilitate.

        De asemenea, au fost verificate 8 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor pe timpul stării de alertă.

          La nivelul județului, au fost verificate 312 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

               Cu ocazia activităților desfășurate, au fost identificate 2 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au fost sancționate contravențional, cu amendă, în sumă totală de 1000 lei.

          Rugăm cetățenii să respecte regulile și măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să evite zonele aglomerate, să poarte măști în spațiile închise, să mențină distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                          02.07.2020