Comunicat de presă COVID-19 din 19 iulie 2020

          Până astăzi, 19 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 359 de persoane, dintre care 260 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 19 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 36 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6778 de teste, la care se adaugă alte 5562 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore, a fost internată în spital o persoană care a contractat virusul SARS-CoV-2 și a fost externat un pacient.

        La această dată, 191 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar alte 31 de persoane au ieșit din autoizolare.

        Și în acest weekend, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiști, jandarmi, cadre din domeniul situațiilor de urgență și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai ANSVA, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate în sistem integrat un nr. de 4 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 84 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală(purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

          În executarea misiunilor au fost utilizate 27 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  80 de persoane. S-au verificat 45 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, cu 45 de obiective/locații verificate.

          Cu ocazia acestor activități au fost identificate 6 persoane care nu au respectat prevederile legale în context COVID-19, motiv pentru care au fost sancționate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 și Legii nr. 54/2012 cu o amendă în sumă de 200 de lei și 5 avertismente.

        Acțiunile desfășurate în sistem integrat din efective ale MAI, poliție locală și reprezentanți ai autorităților cu competențe de control, vor fi continuate, în scopul conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizică, la respectarea normelor de conduită sanitară, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

       Instituția Prefectului – Județul Covasna mulțumește tuturor cetățenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                      19.07.2020