Comunicat de presă COVID-19 din 19.04.2020

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, se află în carantină instituționalizată 161 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 448 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat, 29 de persoane au ieșit din carantină și 61 de persoane au ieșit din autoizolare.

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Garnizoanei Militare Sf.Gheorghe și polițiști locali au continuat și în sâmbăta premergătoare Sf.Paști, seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
Astfel, în ultimele 24 de ore au fost verificați 19 agenți economici și au fost legitimate peste 350 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic peste 270 de autoturisme.
Au fost preluate și conduse spre limita județului un nr. de 45 autovehicule cu 190 de persoane.
Au fost conduse la centrele de carantină un nr. de 6 persoane.
Au fost verificate 493 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare, nefiind identificate persoane care să nu respecte aceste măsuri.
Au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 158.732 lei. Dintre acestea, 58 de contravenții, în valoare de 126.000 de lei, au fost aplicate pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.
În urma acestor acțiuni nu au fost constatate fapte de încălcare a legii care să se concretizeze în dosare penale.

Dl Prefect Iulian-Constantin TODOR mulțumește covăsnenilor și bisericilor pentru modul în care a fost sărbătorită și organizată noaptea de Înviere, dar ne reamintește că suntem într-un moment în care nu trebuie să uităm de restricțiile impuse de starea de urgență. Chiar dacă distanța dintre noi este apăsătoare, din cauza faptului că nu putem fi aproape de ai noștri, cu atât mai mare este certitudinea faptului că în viitorul apropiat vom putea fi iarăși împreună.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                  19.04.2020