Comunicat de presă COVID-19 din 18 iulie 2020

          Până astăzi, 18 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 358 de persoane, dintre care 260 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

           Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 18 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 36 de pacienți bolnavi de COVID-19.

           Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6756 de teste, la care se adaugă alte 5562 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

          În ultimele 24 de ore, a fost internată în spital o persoană care a contractat virusul SARS-CoV-2.

         La această dată, 210 persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar 16 persoane au ieșit din autoizolare.

        Și în acest weekend, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiști, jandarmi, cadre din domeniul situațiilor de urgență și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai ANSVA, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate în sistem integrat un nr. de 5 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 117 efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală(purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

          În executarea misiunilor au fost utilizate 31 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  119 persoane. S-au verificat 38 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, cu 50 de obiective/locații verificate.

          Cu ocazia acestor activități au fost identificate 5 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, motiv pentru care instituțiile competente au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în valoare cumulată de 1500 de lei. De asemenea, în același context de COVID-19 au mai fost aplicate alte 7 sancțiuni contravenționale, pentru abateri prevăzute de Legea nr. 61/1991, constând în amenzi, în valoare cumulată de 1600 de lei.

            Acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală și reprezentanți ai autorităților cu competențe de control, vor fi continuate în acest weekend, în scopul conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizică, la respectarea normelor de conduită sanitară, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

              Instituția Prefectului – Județul Covasna mulțumește tuturor cetățenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                        18.07.2020