Comunicat de presă COVID-19 din 18.05.2020

          În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 18 mai 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2 rămâne la fel ca în ziua precedentă, respectiv 228 de persoane.

         La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 18.05.2020 situația epidemiologică este următoarea :

  • în prezent sunt internați în spital un nr. de 38 de pacienți bolnavi de COVID-19;
  • de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 165 de pacienți bolnavi de COVID-19;
  • potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore nu au fost internate în spital persoane bolnave de COVID-19;
  • de la ultimul comunicat, pentru că starea de sănătate i-a permis, un pacient vindecat de COVID-19 a fost externat din spital;
  • numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 3593;
  • în carantină instituționalizată se află un număr de 110 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
  • alte 270 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 13 persoane au ieșit din carantină iar alte 34 de persoane au ieșit din autoizolare.

          În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile impuse de starea de alertă, conform prevederilor Hotărârii nr. 24 din 14.05.2020, adoptată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și a celorlalte reglementări cu aplicabilitate în domeniu.

          În domeniul de aplicare al actelor normative specifice stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 123 cadre ale structurilor menționate, care au utilizat 52 de mijloace de mobilitate.

          Pe raza județului, în ultimele 24 de ore, au fost executate 16 de misiuni, astfel:

– pentru menținerea ordinii publice la unități spitaliceşti/locații carantină – 1;

– pentru depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină – 3;

– pentru verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină – 11;

– pentru verificarea respectării de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse pe timpul stării de urgență – 1. Cu ocazia acestei acțiuni au fost verificate 13 SC/PFA.

          Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor  impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate 238 de persoane.

 

Cancelaria  Prefectului                                                                    18.05.2020