Comunicat de presă COVID-19 din 16.06.2020

Vă aducem la cunoștință că, numărul de cazuri confirmate, pe județul Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică din 16.06.2020 este de 248 de persoane.

La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 16 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea :

  • în prezent sunt internați în unități spitalicești, un nr. de 30 de pacienți bolnavi de COVID-19 ( 21 la Spitalul Jud. de Urgență din Sf.Gheorghe, 8 la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și o persoană la Spitalul Municipal de Urgență din Odorheiu Secuiesc);
  • de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 208 pacienți bolnavi de COVID-19;
  • numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru jud. Covasna, este de 4794 de teste la care se adaugă alte 1754 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov și Sibiu și prelucrate pentru cele două județe;
  • în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, a fost internată o persoană bolnavă de COVID-19;
  • în carantină instituționalizată se află un număr de 10 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
  • alte 1047 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină iar alte 101 de persoane au ieșit din autoizolare.

          Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au executat în ultimele 24 de ore pe raza județului, în sistem integrat, 3 acțiuni punctuale în mediile de interes. Cele 84 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de carantinare/izolare la domiciliu ori cu privire la nerespectarea altor măsuri de prevenție dispuse de autorități în contextul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate un nr.de 15 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor. În executarea misiunilor, efectivele specificate mai sus, au utilizat 42 de mijloace de mobilitate.

          Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor  impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate un nr. de 928 de persoane.

          Cu ocazia acestor activități, au fost identificate 4 persoane care nu au respectat măsurile privind carantina/izolarea la domiciliu, fapt pentru care au fost sancționate cu amendă contravențională, valoarea totală a acestora fiind de 8000 lei.

 

Cancelaria  Prefectului                                                                                               16 iunie 2020