Comunicat de presă COVID-19 din 15 iulie 2020

          Până astăzi, 15 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 335 de persoane, dintre care 259 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 15 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 32 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6476 de teste, la care se adaugă alte 5145 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore au fost efectuate  două internări în spital. În aceeași perioadă o persoană a fost vindecată și două persoane au fost externate.

        La această dată, 242 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar alte 83 de persoane au ieșit din autoizolare.

        Și în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiști, jandarmi, cadre din domeniul situațiilor de urgență și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai ANSVA și Ministerului Muncii și Protecției Sociale, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă.    Astfel au fost  executate în sistem integrat un nr. de 5 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 67 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală(purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

          În executarea misiunilor au fost utilizate 31 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  118 persoane. S-au verificat 36  de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, respectiv 46 de obiective/locații verificate.

            Acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală dar și reprezentanți ai autorităților cu competențe de control, vor fi continuate toată săptămâna, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

          În contextul creșterii continue a numărului de cazuri pozitive, Instituția Prefectului – Județul Covasna face apel la cetățeni să conștientizeze pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțarea fizică.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                         15.07.2020