Comunicat de presă COVID-19 din 14 iulie 2020

          Până astăzi, 14 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 331 de persoane, dintre care 259 de persoane au fost vindecate iar 9 persoane au decedat. Ultimul deces survenit este al unei femei în vârstă de 88 de ani, din mun. Sf. Gheorghe. Aceasta a fost operată la ICCO Brașov în data de 13.06.2020. În data de 24.06.2020 a fost depistată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2 și a fost transferată la Spitalul Județean de Urgentă din mun. Sf. Gheorghe, spital declarat pentru COVID-19. A decedat în data de 10.07.2020. Transmitem condoleanțe familiei!

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 14 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 32 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6358 de teste, la care se adaugă alte 4603 teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

        În ultimele 24 de ore a fost efectuată o internare în spital și pentru că s-a vindecat, o persoană a fost externată.

        La această dată, 236 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar 95 de persoane au ieșit din autoizolare.

        Și în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiști, jandarmi, cadre din domeniul situațiilor de urgență și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai ANSVA, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate în sistem integrat un nr. de 4 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 101 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

          În executarea misiunilor au fost utilizate 31 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  122 de persoane.

S-au verificat 23  agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă și alte 48 de obiective/locații de interes.

           Cu ocazia acestor activități, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în context COVID-19, prevăzute de Legea nr.61/1991, în sumă cumulată de 300 lei.

              Acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală dar și reprezentanți ai autorităților cu competențe de control, vor fi continuate toată săptămâna, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

               În contextul creșterii continue a numărului de cazuri pozitive, Instituția Prefectului – Județul Covasna face apel la cetățeni să conștientizeze pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțarea fizică.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                      14.07.2020