Comunicat de presă COVID-19 din 13 iulie 2020

          Până astăzi, 13 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 331 de persoane.

           Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 13 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 33 de pacienți bolnavi de COVID-19.

          De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 258 de pacienți bolnavi de COVID-19.

          Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6310 teste, la care se adaugă alte 4501 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

          În ultimele 24 de ore a fost efectuată o internare în spital și 4 externări de pacienți.

       La această dată, 292 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar 53 de persoane au ieșit din autoizolare.

        Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiști, jandarmi, cadre din domeniul situațiilor de urgență și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai ANPC, ANSVA, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate în sistem integrat un nr. de 3 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 66 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice) pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport în comun.

         În executarea misiunilor au fost utilizate 33 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  82 de persoane. S-au verificat 10  agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, respectiv 40 de obiective/locații verificate.

           Cu ocazia acestor activități, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment.

        Acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală dar și reprezentanți ai autorităților cu competențe de control, vor fi continuate toată săptămâna, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

        În contextul creșterii continue a numărului de cazuri pozitive, Instituția Prefectului – Județul Covasna face apel la cetățeni să conștientizeze pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțarea fizică.

Cancelaria Prefectului                                                                                                           13.07.2020