Comunicat de presă COVID-19 din 13 iunie 2020

Vă aducem la cunoștință că,numărul de cazuri confirmate, pe județul Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică din 13.06.2020 este de 239 de persoane.

La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 13 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea :
– în prezent sunt internați în unități spitalicești, un nr. de 21 de pacienți bolnavi de COVID-19 ( 12 la Spitalul Jud. de Urgență din Sf.Gheorghe, 8 la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și o persoană la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc);
– de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 208 pacienți bolnavi de COVID-19;
– numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru jud. Covasna, este de 4757 de teste la care se adaugă alte 1576 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov și Sibiu și prelucrate pentru cele două județe;
– în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, a fost internată o persoană bolnavă de COVID-19;
– în carantină instituționalizată se află un număr de 9 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
– alte 1247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină iar alte 112 persoane au ieșit din autoizolare.

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au executat în ultimele 24 de ore pe raza județului, în sistem integrat, 5 acțiuni punctuale în mediile de interes. Cele 122 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de carantinare/izolare la domiciliu ori cu privire la nerespectarea altor măsuri de prevenție dispuse de autorități în contextul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate un nr.de 17 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor. În executarea misiunilor, efectivele specificate mai sus, au utilizat 51 de mijloace de mobilitate.

Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate un nr. de 1295 de persoane.

Cancelaria Prefectului                                                                                 13 iunie 2020