Comunicat de presă COVID-19 din 12 iunie 2020

         Vă aducem la cunoștință că, numărul de cazuri confirmate, pe județul Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică din 12.06.2020 este de 238 de persoane.

         La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 12 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea:

  • în prezent sunt internați un nr. de 11 pacienți bolnavi de COVID-19 iar alți 7 pacienți sunt internați la SBI Brașov;
  • de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 208 pacienți bolnavi de COVID-19;
  • numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru jud. Covasna, este de 4705 de teste la care se adaugă alte 1537 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov și Sibiu și prelucrate pentru cele două județe;
  • în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, au fost internate 4 persoane bolnave de COVID-19;
  • în carantină instituționalizată se află un număr de 10 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
  • alte 1321 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

         De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină iar alte 62 de persoane au ieșit din autoizolare.

          Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au executat în ultimele 24 de ore pe raza județului, în sistem integrat, 3 acțiuni punctuale în mediile de interes. Cele 97 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de carantinare/izolare la domiciliu ori cu privire la nerespectarea altor măsuri de prevenție dispuse de autorități în contextul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate un nr.de 14 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor. În executarea misiunilor, efectivele specificate mai sus, au utilizat 43 de mijloace de mobilitate.

          Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor  impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate un nr. de 1057 de persoane.

          Cu ocazia acestor activități au fost identificate două persoane care nu au respectat măsurile de izolare/carantinare, motiv pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în sumă totală de 2000 lei.

 

Cancelaria  Prefectului                                                          12 iunie 2020